1. WERKWIJZE/CONTACT:

Als we een afspraak hebben gemaakt om in ons goudsmids-atelier te komen kijken laten we u diverse boeken met ontwerp-tekeningen en voorbeelden van sieraden zien.  We vragen u altijd om eigen sieraden mee te brengen, deze kunnen ter inspiratie van een nieuw te maken stuk dienen en kunnen worden gecontroleerd op slijtage en beschadigingen. Indien er sieraden zijn die u niet meer draagt omdat deze veroudert zijn of niet meer voldoen, is het mogelijk om samen tot een nieuw idee te komen. De eigen sieraden kunnen getransformeerd worden van oud naar nieuw, de emotionele band die u heeft met het materiaal wordt nog sterker. Het kan ook zijn, dat u een ontwerp wilt laten maken bij een stuk dat u al heeft.

 

2. ONTWERP EN VERVAARDIGING:

Bij de tweede ontmoeting hebben we uw wensen uitgewerkt in een ontwerptekening en in combinatie met sieraden die we gemaakt hebben kunnen we de tekening met u doornemen.  Soms wordt een mineraal zoals een rookkwarts,een aquamarijn,een topaas of een opaal op maat geslepen. Vaak worden meerdere stenen gepresenteerd in verschillende vormen, maten en kleurvariaties.  Aan de hand van uw persoonlijke voorkeur, schoonheid en prijs van een edelsteen en het benodigde goud maken we een prijsopgave.  Eenmaal bezig in de werkplaats is het voor klanten vaak fijn om tussentijds te komen kijken. Zo kunt u het ontstaan van het sieraad van dichtbij volgen en zien hoeveel handelingen het benodigd ieder onderdeel te smeden, te schuren, de edelstenen te zetten en alles van glans te voorzien door het te polijsten. De band die ontstaat na diverse afspraken tussen de maker en de draagster maakt het tot een speciale ervaring. 

 

3. EINDRESULTAAT:

Na een aantal weken nemen we contact met u op om te laten weten dat het stuk zijn definitieve vorm heeft gekregen. In het atelier heeft Reen ieder onderdeel en elk stukje met veel vakmanschap weten vorm te geven en is beetje bij beetje het juweel tot stand gekomen. Iedere edelsteen is exact volgens maat en vorm voorzien van een zetting en vervolgens gezet. Een persoonlijke gravure in de vorm van een naam, datum of tekst komt in de laatste fase aan de orde. Daarna wordt het sieraad middels een roterende lappenschijf gepolijst en komt er de prachtige glans op het stuk. Als er een afspraak is gemaakt bent u welkom om het op te komen halen. Dit is altijd weer een speciaal moment.