WERKWIJZE:

ADVIES ♥ ONTWERP EN VERVAARDIGING ♥ EINDRESULTAAT

img_0297


1. WERKWIJZE:

Als u voor het eerst bij ons komt kijken, toont Sarah u een aantal van onze handgemaakte sieraden in combinatie met de ontwerp-tekeningen van eerdere opdrachten om u een indruk te geven van onze stijl en manier van werken. Indien er sieraden zijn die u niet meer draagt omdat deze veroudert zijn of niet meer voldoen, is het mogelijk om samen tot een nieuw idee te komen. De eigen sieraden kunnen getransformeerd worden van oud naar nieuw, de emotionele band die u heeft met het materiaal blijft dan bestaan. Het kan ook zijn, dat u een ontwerp wilt laten maken bij een stuk dat u al heeft. 

VOORBEELDEN

2. ONTWERP EN VERVAARDIGING:

Bij de tweede ontmoeting is het idee door Sarah uitgewerkt in een ontwerptekening. Ze heeft dan getracht al uw wensen in het ontwerp tot uitdrukking te laten komen. Ze gebruikt voorbeelden van sieraden die al gemaakt zijn om zo het ontwerp te versterken. Bij het ontwerp van oorsieraden kan ze losse parels laten zien, aangezien er veel verschillende vormen en soorten te verkrijgen zijn en dit een hele andere uitstraling aan het sieraad kan geven.   Als u het ontwerp goedkeurt, de maat is genomen en alles duidelijk is, wordt een prijsindicatie gegeven, afhankelijk van de materiaalkeuze en het aantal arbeidsuren.  Sarah gaat vervolgens op zoek naar de benodigde edelstenen bij leveranciers waar AMANO- AMANO al vele jaren mee samen werkt. Soms wordt een mineraal zoals een rookkwarts,een aquamarijn,een topaas of een opaal op maat geslepen. Vaak worden meerdere stenen gepresenteerd, afhankelijk van het aanbod in verschillende vormen, maten en kleurvariaties, zodat u de beste keuze kunt maken qua schoonheid en prijs. Advies en persoonlijke voorkeur geven dan de doorslag. Gedurende het wordingsproces is het voor klanten vaak fijn om tussentijds te komen kijken in ons atelier. Zo kunt u het ontstaan van het sieraad van dichtbij volgen en zien hoeveel handelingen het benodigd ieder onderdeel te smeden, te schuren, de edelstenen te zetten en alles van glans te voorzien door het te polijsten.

VOORBEELDEN

3. EINDRESULTAAT:

Na een aantal weken neemt Sarah contact met u op om te laten weten dat het stuk zijn definitieve vorm heeft gekregen. In het atelier heeft Reen ieder onderdeel en elk stukje met veel vakmanschap weten vorm te geven en is beetje bij beetje het juweel tot stand gekomen. Iedere edelsteen is exact volgens maat en vorm voorzien van een zetting en vervolgens gezet. Een persoonlijke gravure in de vorm van een naam, datum of tekst komt in de laatste fase aan de orde. Daarna wordt het sieraad middels een roterende lappenschijf gepolijst en komt er de prachtige glans op het stuk. Als er een afspraak is gemaakt bent u welkom om het op te komen halen. Dit is altijd weer een speciaal moment.


VOORBEELDEN
 
 
 
 
 
IN OPDRACHT:

Een zegelring behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Aan de hand van de lakafdruk van het familie-wapen wordt een zegelsteen voorzien van een gravure. Een handgemaakte zegelring herbergt niet alleen dit wapen, het kan een persoonlijk kleinood worden als er verschillende vormen aan toegevoegd mogen worden. Ook in combinatie met edelstenen in verschillende vormen is het mogelijk een zegelring te maken. 

VOORBEELDEN